Logo MomsCare
 
 

Babí léto s Momíkem v Deloitte

Mámo, táto! Podzim je tu!

Teď už můžeme říct, že se vší parádou - ranní mrazíky nás zase překvapily. 

Ale říjen byl ještě shovívavější a prožili jsme krásné babí léto…

 
 

Hodně jsme chodili ven na hřiště, taky do parku, kde jsme sbírali listy, kaštany, žaludy i další podzimní plody, ze kterých jsme pak s tetami vyráběli a říkali jsme si, co na jakém stromě vyrostlo, proč jsou listy právě teď tak krásně barevné a proč jich je na stromech pořád méně. Když nebylo na hřiště počasí, zasportovali jsme si v tělocvičně. Podzim nám dává nejen krásný pohled kolem sebe, ale taky sklízíme plody, které nám jsou odměnou za naší předchozí práci. A teď už bude příroda odpočívat.

                        

 

                       


                        


                                    


                        

Co by to bylo za podzimní období bez výroby draka! My všichni, kteří jsme v koutku v říjnu byli, jsme na Dráčkovi podzimáčkovi zanechali svůj otisk. Zřejmě by venku nelétal, ale nám tu dělá velkou radost a připomíná nám, že při pouštění draka venku se musíme chovat opatrně, abychom třeba nespadli a neublížili si. A taky se musíme pořádně obléknout, protože už je chladno a my nechceme tyhle krásné dny proležet v posteli s kapesníkem u nosu a sirupem proti kašli. Víme, kam si oblékáme ponožky, kam kalhoty nebo sukni, tričko, mikinu i čepici! Zkuste nás to někdy nechat udělat samotné. Když s námi budete mít trochu trpělivosti, určitě to dokážeme. A když si budeme moci vzít holinky (nebo taky gumáky), můžeme se proběhnout v loužích. Venku Vám ukážeme, kam se zvířátka před zimou schovávají a kam jim budeme spolu nosit krmení. Víme, kam se schovává ježek a jak vypadá pořádná liška. A mámo, táto, babi a dědo, víte vy, jací ptáci na zimu odlétají a proč?

                        

                        

                        

                        

                        

                        

Poslední týden v říjnu vzpomínáme na naše blízké, kteří už tu s námi nejsou, ale zůstali v našem srdíčku. Vyrábíme pro ně lucerničky, dáme do nich světýlko, aby věděli, že na ně pořád myslíme. A taky jsme dlabali dýně - strašidelný! A vyráběli strašidla, pavouky, pavučiny a všechno, co ke správnému Halloweenu patří. To se totiž dělá v Americe a tím tam odhánějí strašidla od sebe a svých domovů. Zkusíme to taky spolu doma? Já totiž ještě nemůžu řezat ostrým nožem, ale přesně ti fixem na dýni namaluju, jak moc strašidelnou pusu má mít. 

                        

                        


                        

            

V koutku taky hodně zpíváme a tančíme. Teta nám k tomu hraje na kytaru a my dobře víme, že má šest strun a jak ji zvládneme rozladit :-) Doprovázíme ji na bobotubes, hrajeme na rumbakoule, hrkající vajíčka, nebo tancujeme. A jako kapela by jsme určitě slavili úspěchy.


Už se těšíme na listopad.To nás totiž čeká zase hromada skvělých zážitků, vyrábění a posledních sluníčkových dnů na hřišti.

Anet, Janča a Terezka

 
 
Zveřejněno: 16. listopadu. 2019 7:47