Logo MomsCare
 
 

Lesem křížem, krážem

Rodičové slyšte, slyšte ... V červenci jsme procestovali svět a v srpnu, jak víte, brázdíme domovinu. Už jsme výletili na hrady a zámky, navštívili vesnici za babičkami a ještě předtím, než začneme přemýšlet nad návratem do škol, jsme si užili tu naši krásnou přírodu - “toulali jsme se lesem”. A príma nám bylo. 

 
 

Cesta lesem

Stihli jsme toho dost. Povídali si, velcí poučovali menší o tom, jak se v lese chovat, dohromady jsme dali jaká zvířátka v lese bydlí a ti malí, ti nám zas vysvětlili, jaké pohádkové bytosti na nás můžou bafnout.

Fest jsme se zapatlali od barev. Nejprv jsme pomalovávali kartonové stromy. To abychom si připadali jako v lese a řekli si jaký rozdíl je mezi stromem jehličnatým a listnatým. A pak jsme matlali už každý na svém. Tím co bylo po ruce (různými kartáči a kartáčky) jsme si vymalovali krásné zelené lesy a do nich pak tuší zvířata i jiné bytosti. Zkrátka fantazii, té se meze nekladou.

                        

                        

Zahráli jsme si stromeček/hříbeček, zaházeli šiškami na cíl, nebo třeba pozorovali co udělá šiška, když zmokne. Schválně, kdo to ví?

            

Ale troufám si říct, že nejvíc jsme si to tenhle týden užili venku. Kde taky jinde, že jo. Opravdový les, ten máme trochu z ruky, ale park na Pankáci stojí taky za to. Po místních stromech se nechá báječně šplhat! Nejradši bychom lezli až do oblak, ale tety nás až do oblak nepustily, směli jsme jen tam, kam na nás dosáhly. Pak jsme hledali poklady. Přírodní. A měli jich každý plnou krabičku. Uspěli jsme. Odpočinuli jsme si na hřišti. K cestě si zpívali V lese, jó v lese a jiný chytlavé písničky. A nesmíme zapomenout na rychloběhání mezi kapkama deště, to bylo švandy a rachotu!

                        

            

                        


Takže les, ten se povedl. Ale pecku, co jsme si nechali na závěr nám snad ani věřit nebudete… Měli jsme Vánoce. Nebo nevíme, jak jinak si vysvětlit, ten příval obřích krabic, plných nových hraček! Mraky dupla - dinosauři, pouť i bydlení pro panáčky. Spousta angličáků, kterým teprve musíme postavit spleť silnic. Miminka. Čůrací. Jako fakt. Takže bacha na loužičky, když za námi jdete :) Klouzačku. Tu když strčíte do míčků, zažijete spoustu švandy. Nějaký trubky na dělání rámusu. Prý s tím budeme hrát doprovod k písničkám. No jako uvidíme. A třeba i sestavu na opičí dráhy a že ty máme rádi. 

                        


No určitě jsme na něco zapomněli, ale o tom zas někdy příště. To abyste se mohli těšit na další zpravodajství.


Děti z Avastího Momíka a tety (pro tentokrát Hanka, Markét a Lenka)


 
 
Zveřejněno: 27. srpna. 2019 15:55