Logo MomsCare
 
 

Mrazivá zima

Momíkův koutek Avast Praha

Ani jsme se nenadáli a už tu máme leden, nejdříve jsme se věnovali třem králům, řekli jsme si, jak to s nimi vlastně bylo, jak se jmenovali, co nesli do Betléma Jeziskovi

 
 

Vyrobili jsme si koruny, na které jsme každý měl jedno z prvních písmenek jmen králů a řadili jsme se do skupin podle přání tety, třeba všichni Kašpaři k sobě, všichni Melicharové a nebo nás ve skupině musel být vždy jen jeden z králů, užili jsme si spousty legrace. Ani na namalování tří králů jsme nezapomněli a věřte, že jsme byli hodně nápadití. Moc nás to bavilo a když na konci ledna ještě zbyde čas, třeba na tři krále zavzpomínáme a ještě se k nim vrátíme. 

                        



                        

Protože ale začalo přituhovat, vrhli jsme se na zimu jako takovou … stříhali  jsme, lepili, vyrobili krmitka pro ptáčky a do nich krásné kosáky, věnovali jsme se výzdobě Momikova koutku, zahráli si na mráz a stejně jako ten mráz, jsme malovali na okna. Nejdříve jsme si papír, namalovali celý na modro a pak posypali soli a to Vám byla nádhera .. výsledek stál za to. 

                        


            


                        


                        



Ani zima venku nám nezabrání si užívat venkovních hřišť a vycházech.

                        




            

Zvládli jsme si i pohrát s modelínou a kinetickým pískem, stavěli jsme iglu a ledové království z kostek. 

            

Také jsme si nachytali sněhové vločky, které jsme si museli v koutku sami vytvořit, protože ačkoliv venku už je pěkná zima, sníh pořad nikde, říkali jsme si, jak se správně oblékat. A na závěr jsme trochu procvičili ruce a malovali veeeelikého sněhuláka … Všichni jsme nakonec vyrobili pořádné koule.

            

                        



Těšíme se na příště, tak ahoj! 

Marťa, Anička, Ivet a Hanka Markét to nedalo tak tomu sněhu vyrazila naproti směr hory, tak snad nám taky nějaký doveze ☺


 
 
Zveřejněno: 23. ledna. 2020 19:00