Logo MomsCare
 
 

Poznáváme hrady a zámky

Další týden utekl jak voda a my jsme plni zážitků.

Pojďte se podívat, jak jsme si užily život na hradech, v zámcích i podzámčí.

 
 

Za devatero horami a devatero řekami bylo jedno malé království….

Začíná tak mnoho pohádek, a pokud máte spousty fantazie a ne o moc méně odvahy jako my všichni z Momíkova koutku pak není vůbec žádný problém v jednom takovém hradu zažít spousty legrace a dobrodružství, stát se princem nebo princeznou a dokonce ani nějaký takový hrad postavit …


Na celý týden se z nás staly princové a princezny a jak by to vypadalo, kdybychom neměly pořádný meč, koně a na hlavách zlaté korunky?


Zvládly jsme postavit spousty hradů z písku, dokonce jsme postavily pořádné hradby a jejich odolnost testovaly písečnými koulemi.

            



Koutek jsme proměnily v kamenný hrad a každý kdo chtěl vstoupit, musel projít hradní bránou. A stále ještě musí …

            


Hrály jsme mnoho her, volaly jsme na princeznu a prince, kteří měli zavázané oči a museli uhádnout, který poddaný to volá. 

            

Zvládly jsme i zavzpomínat na spousty pohádek, přečetly jsme si pohádku o Sněhurce a přelouskaly celou knihu Boršovských pohádek, moc nás bavila. Po pohádkách jsme pak někteří spali jako Šípkové Růženky a probudit nás, byla někdy opravdu fuška. 


A co bychom to byly za prince a princezničky, kdybychom neměly dobrou fyzičku. V parku jsme si tedy protáhly nožky atletickou abecedou, daly jsme si závody, kde každý byl vítězem, a na závěr se osvěžily ve vodotryscích v parku. 

            

Týden jsme si užily a v tom následujícím se vydáme na prázdniny za babičkou a dědečkem na venkov a to budete teprve koukat, co všechno si zkusíme a co se naučíme!

Marťa, Markét a Hanka


 
 
Zveřejněno: 13. srpna. 2019 20:24