Logo MomsCare
 
 

Říjen v Avast Praha - O Smolíčkovi

Další týden je za námi a my už známe další pohádku. Schválně, zda ji znáte stejně dobře jako my.  Nevěřili byste, kolik jsme toho opět zvládli. A o jaké pohádce si dnes budeme povídat? 

 
 

Dáme vám jednu nápovědu: 

Za hory, za doly,

mé zlaté parohy,

kde se pasou?

****** pacholíčka

Jeskyňky nesou!“


Poznali? Ano přesně tak, je to pohádka O Smolíčkovi.

Ani my jsme ze začátku nevěděli, kterou pohádku si přečteme a neučíme. Po koutku jsme měli schované obálky, ve kterých jsme měli každý kousek skládačky. Ale po otevření obálky jsme nebyli o nic moudřejší. Každému zvlášť nám to nic neříkalo, ale protože jsme kamarádi, dali jsme hlavy dohromady a to bylo údivu, když na nás z poskládaných puzzlíků vykoukl krásný jelen! 

                        


Když jsme vymysleli, co je to za pohádku, všichni dohromady jsme si přečetli pohádku O Smolíčkovi, zahráli si divadélko.


Pohádka se odehrává v lese a v tom žije spousta zvířátek, domluvili jsme se, které si chceme vyrobit.  Stihli jsme toho hodně, vyrobili jsme si krásné ježečky, lištičky a medvědy, to bylo nádhery! Zrak by Vás přecházel, stejně jako nás! Všichni jsme si je chtěli odnést domů, ale přeci jen někdo z nás je nechal v koutku a my těmi obrázky mohli vyzdobit.

                        

                        

                        

                        

A protože je stále podzim a nás podzimní plody pořád baví, stále jsem si hráli s kaštany, zkoušeli jsme kaštany se značky nebo čísly třídit do kelímku, které byly stejně označeny, skládaly jsme kaštany do různých tvarů, dělaly jsme frotáže z listů a venku pak pozorovaly měnící se přírodu.

                         

        

                            

                        

                        


                        

Týden jsme si užili a těšíme se na další týden plný neobyčejných aktivit, které pro nás naše tety vymysleli! 

            

Ahoj! 


 
 
Zveřejněno: 29. října. 2019 12:30