Logo MomsCare
 
 

Z pohádky do pohádky

Momíkův koutek Deloitte

Jakou pohádku máte nejradši?

Těžké rozhodování, že! My to víme. Protože rozhodnout se jen pro jednu jedinou, když jich máme oblíbených tolik…

 
 

Začátek února se nese ve znamení pohádek, a to je nám téma velmi milé. Nejdřív jsme si říkali, jaké knížky s vámi doma čteme, kdo nám čte před spaním a jestli vám do děje vstupujeme s vlastními nápady :-).


Naučili jsme se, že ke knížkám se vždycky musíme chovat hezky, protože to jsou takové naše poklady a taky už víme, kde bydlí. Přece v knihovně! Taky jsme si vysvětlovali, že existuje Braillovo písmo, a že díky němu si můžou knížky přečíst i lidé, kteří nemají zdravé oči. A to je bezva!

            

Protože nám počasí vůbec nepřálo - na vlastní kůži jsme při cestě do koutku zažili, jaký je rozdíl mezi tím malým větříčkem a pořádnou vichřicí (jak jsme si říkali posledně, brrr!). Byli jsme nakonec rádi, že můžeme rozmary počasí sledovat pěkně z tepla a poslouchat, nebo si vymýšlet vlastní pohádky.

                        

Tety nám vysvětlovaly, co je to bajka a nadpřirozené bytosti, že pejsek s kočičkou a další zvířátka ve skutečnosti nemluví. To je jenom v pohádkách. Protože tety mají snahu něčemu nás naučit, povídaly nám hodně napínavé pohádky: O kůzlátkách, O Červené Karkulce a Koblížkovi, abychom pochopili, proč se nemáme dávat do řeči s cizími lidmi. Taky jsme hráli spoustu skvělých her - třeba tu, co Karkulka měla v košíčku, nebo -najdi druhou pohádkovou dvojici. 

                        


                        


                        

Zase jsme si to společně skvěle užili. A co nás čeká dál? Těšíte se stejně jako my?


 
 
Zveřejněno: 23. února. 2020 15:21